Sammen med Anne Lise Greivstad jobber vi med å etablere en virksomhet – Anne Lise på tur – som tilbyr opplevelser for damer basert på det autentiske friluftslivet. Rett og slett vil det si å formidle den unike gleden med det helt tradisjonelle og opprinnelige frilluftslivet. Anne Lise er svært fjellvant, er oppvokst i heiene i Fyresdal og har ferdes mye i vann og vassdraga i regionen. Hun er utdannet lærer og pedagog.

Vi inviterer nå til tur med knutepunkt Hovstøyl som ligg idyllisk til ved nordenden av Himmelkvævristene på grensa mellom Fyresdal og Valle. Her skal vi gå en eller flere fjellturer, oppleve de vakre høstfargene og kjenne den klare fjellufta. I området er det rein, så er vi heldige treff vi på en av disse flokkene.

Hovstøyl er ei flott hytte og er den eldste til Aust Agder Turistforeining. For mer info se: https://ut.no/hytte/10585. Hytta ligg like ved den gamle ferdselsvegen «Bispevegen» mellom Fyresdal og Valle.

TidLørdag 16. oktober kl 14 til søndag 17. oktober ca kl 19
OppmøteNøs kl 14. Fra riksveg 355 som går gjennom Fyresdal tar du mot Kleivgrend (3388), betaler vegavgift ved Lia(vipps 60 kr), og følger grusvegen til skiltet mot Øysæ. Derfra kjører du til parkeringsplassen ved Nøs. Fra du tar av fra fylkesveien til du er fremme ved møteplass er det ca. 20 km
Pris2400 kr. pr. person
For hvemDamer 30+
AntallMin 4 – max 10 damer

Målet med turen er å oppleve mestring og samhold i det enkle friluftslivet og lære om naturen og kulturen i området.


Program lørdag
# Velkommen til Nøs. Presentasjon av deltakerne og turleder. Alle framme ved hytta 16.00

# Gruppa kommer i fellesskap opp til hytta og nyter det gode liv med mat, drikke og gode samtaler. Maten er med utgangspunktet fra matlageret på hytta, men første måltid er egen niste.  

#Topptur til Ørnekronuten 942 moh, eventuelt badetur til Rishovdtjønna

# I fellesskap lager vi middag, lokalproduserte pølser med tilbehør, ca. 19.00.


Program søndag
# I fellesskap lager vi frokost fra matlageret på hytta.
# Etter frokost ca. kl. 10.00 er det rundtur med dagstursekk og niste opp på Himmelkvævristene som byr på et fantastisk utsyn mot de store toppene, Glom og Ljom i Valle.
# Tilbake ved hytta 15.00, der vi lager til en enkel varmrett fra matlageret.
# Pakking og avreise fra hytta kl. 17.00.
# Vel hjemme fra Nøs kl. 19.00.

Utstyrsliste:
I sekken: Sovepose/lakenpose, dagstur sekk, ekstra klær, toalettsaker og nødvendige medisiner, niste til lørdagen, varm/kald drikke, termos, lommelykt. Om du ønsker anna drikke enn kaffe, te og saft må du ha med det selv. Det samme gjelder snaks

På deg: Klær som passer været og værmeldinga, gode vandresko, god sekk til å bære eget utstyr opp til hytta.

Pris: Inkludert i prisen er overnatting i seng på DNT hytte, mat i hovedsak fra matlageret på hytta og kortreiste pølser med tilbehør fra Nyli Gardsmat i Fyresdal, fortellinger, formidling av natur og kultur i området og guide.

Vil du være med? Ta gjerne med en venninne.

Påmelding innen 12. oktober, enten ved å trykke på knappen under eller ved å kontakte

Anne Lise Greivstad, 986 64 025, lisegreiv@msn.com

.

.